הלוואי והיו לכולנו מפתחות קסם שאפשר להכניס לסוויץ ולהפוך את המתח והסטרס היומיומיים שלנו לרוגע ושלווה בין רגע. עד שימציאו מתכון קסם כזה, ואם אין לך זמן לעיסוי שוודי או טיפול מרגיע אחר, את יכולה להתחיל להשקיע טיפטיפה, ממש כמה דקות ביום כדי לעשות את הטיפים הבאים – וכך תקצרי את הדרך לשלווה, רוגע ונחת ביומיום:)
1. עשי מדיטציה
מחקרים מצביעים על כך שמדיטציה עשויה לשנות את המסלולים העצביים של המוח, מה שהופך אותך לעמידה יותר ללחץ.
קחי לך כמה דקות, שבי זקוף עם הרגליים על הרצפה, עצמי עיניים, נשמי עמוק ותנסי להתמקד במשהו אחד נעים.
הסירי מליבך דאגות ולחצים יומיומיים. תני את מלוא תשומת הלב למחשבה הנעימה ופשוט תהיי שם.
רצוי להתחיל מ-5 דקות וכל פעם לעלות במספר הדקות. ככל שתרבי לעשות מדיטציה כך תוכלי להישאר יותר זמן ולהיות מרוכזת רק במדיטציה עצמה.
2. נשמי עמוק
נשימות עמוקות מפיגות מתח וחרדה, מאטות את קצב הלב ומורידות לחץ דם.
שבי זקוף עם הרגליים על הרצפה, עצמי עיניים והניחי יד על הבטן. קחי נשימה איטית ועמוקה דרך האף, מלאי את חלל הבטן ובית החזה (כשתרגישי את היד עולה יחד עם הנשימה, תדעי שאת מבצעת את הפעולה הנכונה) ותנשפי לאט דרך הפה. חזרי על פעולה זו בין 5 ל-10 פעמים. אני ממליצה מאד לקחת כמה דקות באמצע היום לביצוע התרגיל ובהחלט ניתן לשלב אותו במדיטציה.
3. צחקי בקול רם
צחוק מהבטן מקל על הלחץ והעומס הנפשי ומגביר את הכימיקלים במוח הנקראים אנדורפינים, המסייעים להעלאת מצב רוח. שוחחי יותר עם אנשים שגורמים לך לחייך 🙂
4. שמעי מוזיקה מרגיעה
האזנה למוזיקה מרגיעה מסייעת ללחץ וחרדות ומאטה את קצב הלב.
שימי מוזיקה מרגיעה בסביבת העבודה שלך, המירי את שיחות הטלפון כשאת ברכב בדרכים במוסיקה שתנעים ותרגיע אותך בדרך.גם האזנה למוסיקה מרגיעה בערב, אחרי יום עבודה עמוס וגדוש פעילויות, תקל על רמת הסטרס בגוף.
5. עשי פעילות גופנית
בחרי בפעילות גופנית שאת אוהבת. אם את עדיין לא עוסקת בפעילות גופנית סדירה, נסי סוגים שונים של פעילויות, חפשי את מה שגורם לך להתמיד. הפעילות הגופנית יכולה להיות אפילו הליכה לעבודה או רכיבה על אופניים. השתדלי ליהנות מזה 🙂 כל פעילות גופנית מקלה על לחץ ודיכאון, מאריכה חיים ומשפרת את איכותם.
רגיעה נעימה 🙂