השפעות המוסיקה – המוסיקה כתרופה: פוטנציאל אדיר
מוסיקה ממריצה את המערכת החיסונית של הגוף ויותר אפקטיבית ממרשם תרופה בצמצום חרדה לפני ניתוח. סקירת מחקרים של שני פסיכולוגים באוניברסיטת מק'גיל במונטריאול מציעה;
"אני חושב כי ההבטחה של המוסיקה כתרופה זה שהיא טבעית וזולה ואין לה את תופעות הלוואי שלתרופות בית מרקחת יש", אומר דניאל לויטין, שכתב את הסקירה לאחרונה ופרסם אותה במגזין "מגמות במדעי הקוגניציה". לאחר סקירה של 400 מאמרים מדעיים שפורסמו, בניסיון למצוא דפוסים בין התוצאות, הם מצאו כי למוסיקה יש השפעות מתועדות על הכימיה של המוח ומקושרת עם יתרונות בריאותיים, נפשיים ופיסיים בארבעה תחומים:
בסקירה נמצאו 15 מחקרים המראים שרמות הורמוני לחץ של אנשים הנקראים קורטיזול, צנחו לאחר שהקשיבו למוסיקה מרגיעה והראו הפחתה בלחץ. מחקר אחד אפילו השווה פציינטים בבית חולים לפני ניתוח שבאופן אקראי קיבלו להקשיב למוסיקה או לקחת תרופות נוגדות חרדה כמו וואליום.
"אנשים שקיבלו את המוסיקה היו עם רמות חרדה נמוכות יותר מאנשים שלקחו את התרופות וללא תופעות לוואי".
תיפוף מאט השפעות גיל – השפעות המוסיקה ברבדים נוספים:
קבוצה אחרת של מחקרים מצאה כי אנשים מבוגרים יותר יכולים לחזק את תפקוד המערכת החיסונית שלהם (המתדרדרת עם הגיל) , על ידי מעגל תיפוף של אנשים היוצרים מוסיקה. ההשפעה החיובית של מוסיקה נראית כמקושרת לעובדה שמוסיקה גורמת לנוירונים במוח לצמוח ולחלק פרימיטיבי במוח לפעול בסנכרון עם המקצב, מוסיף הפסיכולוג.
לכך יש שרשרת תהליכים כימיקלית המשפיעה על המערכת העצבית, אשר לרוב מעוררת רוגע אם המקצב איטי ומשפרת מיקוד ודריכות, אם המקצב מהיר. עד כה, רבות ההוכחות על ההשפעות הבריאותיות של המוסיקה שנגרמות
מעבר לכך, לויטין אומר כי הרעיון שלמוסיקה יש השפעות בריאותיות חיוביות, כבר לא שנוי במחלוקת. "אני חושב שבהדרגה זה הפך למקובל בקהילה הרפואית" הוסיף.מחקרים מראים כי מוסיקה איטית נוטה להיות יותר מרגיעה ממוסיקה מהירה, אך מוסיקה מוכרת מרגיעה יותר, ללא קשר לסוג או לקצב.
זה מעלה נקודה חשובה על השימוש במוסיקה כ"setting" של טיפול, אומר לויטין.במקום שרופא יגיד "אוי, יש לך דיכאון- קח שני ג'וני מיטשל ותתקשר אלי בבוקר, אני חושב שמה שצריך להיות לנו זו הכרה בכך שאנשים צריכים שיהיה להם שליטה במה שהם מקשיבים לו".
השפעות המוסיקה – הרגעת מטופלי שיניים
ג'נט טאמו, רופאת שיניים מאלו שכבר מנצלים את השימוש הרפואי של המוסיקה בחלק מהזמן אומרת: "השתמשנו במוסיקה במשרד במשך שנים כדי להרגיע אנשים. זה באמת מרגיע אנשים טוב יותר מסם הרגעה. זה מסיח אותם ממה שאנחנו עושים".
פציינט שלה, האריס קספר מאשר זאת:
"אני חושב שזה נותן לי משהו לשים בראש שלי ולא רק העובדה שאנשים מתעסקים לי בפה" סיפר קספר במהלך הביקור האחרון שלו "זה לחלוטין מרגיע". הוא מוסיף שלהיות שקוע במוסיקה אמריקאית כמו זמר האר אנד בי- אשר, יש תופעת לוואי חיובית נוספת- זה מטשטש את הצליל של מכשיר החפירות בשיניים.
המחקר הוקם על ידי ה Natural Sciences and Engineering Research Council (NSERC) and the Social Sciences and Humanities Research Council (SSHRC) of Canada